Livsbok - design din visjon 

-for å bli den beste utgaven av deg selv

Gratulerer - Du er på vei å ta det største og kanskje viktigste skritt for å oppdage, designe og definere din drøm og ditt liv, slik at du kan jobbe målrettet og motivert mot DITT mål - mot DIN visjon! Ikke undervurder kraften i vilje og konsistens - når målet er tydelig. 

Graduation Ceremony
Fremtid
Kos
Familie
Kjærlighet
Natur
Spire
Bygge
Mål
Opplevelser
Venner
Frihet

Om du er 18 år og står i starten av ditt voksne liv, 40 år og står i ett veiskille, eller 60 år og endelig klar for å ta skrittet til å leve ett bedre liv på ett eller flere områder, så er dette verktøyet som hjelper deg. 

Under har du 10 områder, eller bolker, som du skal gjennom, som hver blir overskrifter og kapitler du skal fylle ut i din Livsbok. Det er ulike hjelpemidler for hver bolk og kapittel, og du skal skrive dine kapittel ved hjelp av veiledningene du finner under til hver del. Det er viktig at du bruker god tid. Gjør gjerne øvelsene flere ganger.

 

Når det du har skrevet ned for hver del føles så sant og virkelig og riktig for deg, at du blir rørt av å lese det - da vet du at du har det riktige. 

Hvis du ikke bygger din egen drøm - så blir du ansatt til å bygge noen andres

 • Start med å definere din identitet slik du er - og slik du ønsker å BLI. Fyll på med tekst her om det er nødvendig etter hver av de andre bolkene. Det vil dukke opp ting etterhvert som gjør at du vil ha behov for å redigere og legge til her. 

 • Visjonen din er overskrifter, mål og delmål fra alle bolkene etter. Du velger selv det som er viktigst for deg å få med her. Enkle og presise setninger. 

 • Karriere og Veldedighet

 • Lønn, inntekt og beholdning

 • Hjem

 • Helse

 • Kjærlighet

 • Ferie, fritid og hobby

 • Familie, venner og sosial liv

Det vil være lurt gå gjennom alle bolkene selv om du ikke ønsker endringer i alle. Hvis du er fornøyd med kjærlighetslivet ditt og har funnet din drømmepartner, så beskriv hvordan dere har det i dag og hvordan dere skal ha det videre. Hvis du har drømmejobben, beskriv den likevel og beskriv hvor du er om 5 eller 10 år. 

Se gjennom helheten før du sender inn utkastet til boken din. Det er ingen grunn til å ikke være vellykket i alle områder av sitt liv. Det er ikke nødvendig å nøye seg med ett middelmådig kjærlighetsliv om du vil ha en hektisk karriere. Livet blir bare eksponensielt bedre om du er lykkelig og i balanse i alle områdene. Livet vil alltid være sånn at vi kommer i ubalanse på ulike områder til ulike tider, men når du har definert dine mål og din visjon, så vil du gjenkjenne ubalanser mye raskere. Dette betyr at du kan justere og korrigere før ubalansen blir ett problem. 

White Pillars
Min identitet

Å være trygg i sin identitet er selve fundamentet for å forstå seg selv, sine drømmer og sine visjoner. Du skal bli din beste versjon av deg selv!

Min visjon

Konkretisering av dine viktigste mål og delmål. Dette blir dine mantra og din drivkraft. 

Kom igang
Takknemlighet

Å føle takknemlighet er den sterkeste følelsen for å skape indre motivasjon og åpne opp for å ta imot det du nå skal skape for deg selv. 

Kom igang
Karriere og veldedighet

Din karriere og daglige faste jobb, samt hvilket område du ønsker å bidra til i samfunnet og på hvilken måte

Kom igang
Gold Fabric
Lønn, inntekt og beholdning

Hvor mye penger skal du tjene, og på hva? Hvor kommer din inntekt fra? Hvor mye eier du og hvor mye sparer du - og hvordan? 

Kom igang
Wedding Cake And Champagne Flutes On Tab
Kjærlighet

Hvordan er din drømmepartner? Og hvilket forhold har dere? 

Kom igang
Beige Home Items
Hjem

Hvor og hvordan er ditt drømmehjem? 

Kom igang
Helse

Du er det du spiser, det du tenker og det du gjør fysisk

Kom igang
Travel Polaroids
Ferie, fritid og hobby

Hvilke hobbyer, interesser og lidenskaper har du, eller ønsker å utvikle? 

Kom igang
Thanksgiving Dinner
Familie, venner og sosialt liv

Hvor mange barn ønsker du deg? Hvordan er familiedynamikken hos dere? Hvilke relasjoner har du? 

Kom igang

Vi har alle drømmer og ønsker for vår fremtid og vårt liv. Uansett om vi er 14 år, 40 år eller 60 år. Når man er ung er man alltid sikker på at man skal bli rik og lykkelig. Ingen planlegger vel å bli overvektig og dårlig betalt? Gifte seg med feil person? Ikke få reise på de reisene man ønsket? Ikke få jobbe med noe man trives med? At livet kan bli ett slit - det kommer som ett sjokk på mange. Og da ser vi tilbake ofte og ser at vi ikke hadde en klar og tydelig retning - en visjon. Vi manglet Fyrtårnet vårt, som skulle vise oss veien - og dermed ville gjort det mye enklere å ta beslutninger i riktig lei. 

Klar sammenheng mellom visjon og manifestasjon:

Undersøkelser viser at det er en klar og tydelig sammenheng med at de som har en tydelig definert retning og mål for sitt liv, de har en betydelig større sjans for å nå det. 

Din retning, ditt mål og dine visjoner kan du tydeliggjøre for deg selv ved å skrive de ned. Når du skriver de ned så blir de tydeligere og det knyttes følelser til de forventningene som oppstår. Dette gir motivasjon og inspirasjon. 

Motivasjon og inspirasjon vil gi deg styrke og mot til å ta nødvendige avgjørelser, forsakelser og beslutninger. Det er enkelt å gjøre den ekstra innsatsen når du vet at delmål er oppnådd og du ser målet tydelig i sikte. 

Du kan bruke flere metoder for å tydeliggjøre visjonen din. Du kan lage deg ett visjonskart med bilder, farger, ord, tekst og sitater som har betydning for deg. 

Dine mål bør være både hvem du vil være som person, hvem du vil fremstå som og hva du gjør og hva du har. For å virkelig skape deg selv i en fremtid så må du bruke visjonen aktivt. Du må FØLE den og BLI den. Det kan gjerne være hårete og. store mål, men de må være oppnåelig for deg. Hvis du lukker øynene og prøver å føle hvordan det føles at målet allerede er nådd - og du føler entusiasme, takknemlighet og rørende glede - da har du ett mål du kan identifisere deg med og er villig til å gi alt for. 

Inkludert i prisen:

I prisen du betaler for Livsbok her hos Saga - Nærende Tradisjoner så får du følgende: 

 • Mail med en veiledende tekst til hvordan jobbe med din visjon

 • En mal som du skal fylle ut tekst og bilder i - og sende inn når den er ferdig

 • En detaljert instruksjonsvideo for hvordan jobbe for å hente frem dine indre drømmer og ønsker

 • Konkrete øvelser 

 • En fysisk "bok" som du får tilsendt som ferdig produkt

 • Boken får du også som pdf slik at du kan ha den tilgjengelig overalt på mobil og pc - samt printe flere ganger 

Områdene i Livsbok: 

 • Din identitet. Her er det en prosess for å gå dypere i deg selv for å beskrive din identitet tydelig. Dette vil styrke din videre prosess, fordi du da kan ha din identitet som utgangspunkt for hva du faktisk ønsker videre. Dette vil være mye enklere når du har en kjerne av din identitet tydelig for deg. Du får veiledning i hva som IKKE er en del av din identitet, men som er vanlige feil å knytte til sin egen identitet. For eksempel å identifisere seg med noe som kan bli tatt fra deg. Din kjerneidentitet er noe som du aldri kan miste. 

 • Jeg er takknemlig for: Takknemlighet er det sterkeste og viktigste våpen vi har for å føle på lykke og glede. Du vil bli veiledet til å finne alt i ditt liv du kan være takknemlig for - og lære hvordan hente fram den følelsen når som helst. 

 • Min visjon: Helhetlig oppsummert i punkter som du kan bruke som mantra og delmål. 

 • Jobb, karriere og veldedighet: Dette er punktet hvor du skal definere hva og hvordan du skal tjene penger. Det er også ett viktig punkt om hvordan du ønsker å bruke dine evner, dine kunnskaper eller noe av dine midler til ett godt formål. 

 • Lønn, inntekt og beholdning: Her skal du konkretisere hva du trenger for å kunne gjøre det du ønsker i livet. Å bli rik er ikke ett konkret mål. Å tjene 1 million innen 2023 er konkret. Å tjene 60 000 i måneden er konkret. Det kan måles og det kan strekkes etter. 

 • Hjem: Her skal du skape ett hjem for deg og dine nærmeste. Hvordan er atmosfæren her? Hus eller leilighet? Bygd eller by? 

 • Helse: Ett omfattende tema - helse er hva du tenker, hva du spiser, hvordan kroppen din fungerer, hva du trener og hva du omgir deg med i dine daglige omgivelser som påvirker deg. Du vil bli bevisst hva som skaper stress i deg og hva som trengs å endres for at du skal få bedre helse. 

 • Kjærlighet: Kanskje du vil utvikle ditt nåværende forhold i en ønsket retning? Eller kanskje er du helt singel og kan designe din drømmepartner - her er mulighetene åpenbart ubegrenset. Hvilket type forhold ønsker du? Hvordan er dynamikken mellom dere og hvordan kommuniserer dere? Og ikke minst - hva kreves det av deg selv hvis du skal tiltrekke det du ønsker? Er du glad i deg selv? 

 • Ferie, fritid og hobby: Hva er dine drømmer for din fritid? Hyttekos eller reiser? Opplevelsesreiser eller sol og strand? Hvilke lidenskaper har du som dine hobbyer og interesser? Hva leser du om? Hva lærer du om? Hvordan utvikler du deg? Hva utfordrer du deg selv med?

 • Familie, venner og sosialt liv: Ønsker du barn? Hvordan ønsker du da at familiedynamikken er hos dere? Hvordan ønsker du å være som forelder? Beskriv deg selv som den rollemodellen du ønsker å bli. Eller har du barn - og ønsker du deg ett bedre forhold til de? Hvilket forhold har du til familie og en eksisterende eller eventuell svigerfamilie? Hvem er du for de rundt deg? 

Noen vil trenge å ha fokus på ett eller to områder som hovedområder - avhengig av hvor dere er i livet så vil dette endre seg. Finn de områdene som er viktigst for deg å gjøre endringer på eller å definere klare mål for. 

Dette er en flott gave til deg selv eller noen du er glad i. Livsboken er like viktig for en på 18 år i starten av sitt voksne liv, som til en på 60 som trenger inspirasjon til endring i sitt liv. Det er sterke indre prosesser som settes i gang når man jobber seg gjennom punktene, og det kreves innsats av deg om du vil bli din beste versjon av deg selv. 

En innsats du kommer til å være glad du satte av tid til - når målene nås!