Introduksjonstilbud på kurset Dyrisk - næringstett og næringsrik animalsk mat.

Spis deg frisk og sterk - fysisk og mentalt! 

Ordinært 1500 kr - Nå 500. 

Tilbud til de første 50 deltakerene. 

Steak
4 ukers inngående opplæring

Få daglig i 28 dager kunnskap, inspirasjon og motivasjon til å spise næringsrikt og næringstett animalsk mat. For vektnedgang, mer energi og mindre inflammasjon.  

Bli sterkere og friskere. Ta kontroll over din egen helse. 

 

 

 

Lær om alt du trenger for å forstå det hva det vil si å spise mer animalsk - eller Carnivore som det heter på engelsk. Du vil få informasjon som egner seg både for nybegynnere og for deg som allerede kan mye fra før. Informasjonen er satt sammen både fra nyere forskning og kunnskap fra gamle tradisjoner og kulturer. Du kan ta kurset så mange ganger du vil når du først har kjøpt det, og du kan selv velge progresjon og dybde i din læring for hver gang. Du vil få tips til deg som er overvektig, deg som har utfordringer med hormoner og metabolisme, kroniske smertetilstander og autoimmune symptomdiagnoser. Du vil lære om andres erfaringer og skaffe deg kunnskap til å kunne ta bedre valg for din egen helse. 

 

Eksempel på fokus de ulike dagene er:  

 • Hvilken mat som er mest næringsrik og næringstett

 • Tips til hva og hvor å handle

 • Vektnedgang, trening, søvn og restitusjon

 • Ulike typer fett og hvorfor det er viktig å spise nok fett

 • Kraft - fordeler av inntak

 • Drikke - hva og hvor mye

 • Elektrolytter, kolesterol, 

 • Måltidshyppighet, mellommål og mat for deg i farten

 • Salt, krydder, urter og smakstilsetninger

 • Magesyre og fordøyelse

 • Næringsopptak og biotilgjengelighet av animalsk vs vegetabilsk mat

 • Melk og melkemat - fersk vs pasteurisering

 • Urfolks tradisjoner

 • Innmat og utnyttelse av hele dyret

 • Naturlig multivitamin vs syntetiske vitaminer

 • Helbredelsesreaksjoner

 • Antinæringsstoffer

 • Ketose og faste

 • Hva har gener, følelser, tanker og stress av betydning?

 • Sol og natur

Du får bonuser som måleskjema, ukeplan, måltidstips, metoder for å finne og beholde motivasjon og flere fordeler i kurset. Dette er ett tilbud du ikke vil gå glipp av! 

Hva er animalsk mat? Og hva er Dyrisk og Carnivore?

 

 

Animalsk mat

Animalsk mat er all mat som kommer fra dyr. Det er kjøtt, skinn, bein, hud, innmat, melkeprodukter, egg og fett. Fra tradisjonelle hus- og beitedyr som ku, gris, sau, rein, høns og geit. Det er alt av vilt, fugl og det vi fisker og fanger i havet og ferskvann. Alt fra fisk, sjømat, skjell og havets pattedyr. Det er også egg og melk fra dyr, samt alt vi kan utlede fra melken som rømme, fløte, smør og yoghurt.

Dyrisk og Carnivore

Carnivore er det engelske ordet for rovdyr eller kjøttetere - dyr som spiser dyr. I motsetning til altetere (omnivore) eller veganere som er kun planteetere. Dyrisk er mitt norske begrep for det kostholdet som kjennetegnes ved at vi er kjøttspisere som velger at enten all eller hoveddelen av vårt næringsinntak, skal være fra animalske kilder. Kjøttspiser er ett litt for innholdsmessig dårlig begrep, når vi inkluderer å spise hele dyret, koke kraft av bein, bruke innmat og å sanke egg å bruke melk og melkemat. 

I verden av Carnivore, eller Dyrisk, vil du finne ulike nivåer av kostholdet. Hvilket nivå du trenger er individuelt og opp til deg selv. Er du syk og har diagnoser, smertetilstander, lite energi og ulike symptomer som ikke tilsier at din helse er optimal, så kan ett annet nivå av kostholdet være en fordel i en helbredelsesfase enn om du er fysisk og mentalt i god form, fungerer i hverdagen og kan være fysisk aktiv uten negative konsekvenser. Mer om nivåene i bloggen og i kurset.  

 

Vår tradisjon og vår kultur

I Norge har vi flotte tradisjoner med gårder som produserer denne essensielle næringsrike maten til oss. Og vi har fiskere langs hele kysten som i generasjoner har levert oss delikatesser. Dette er tradisjoner som de senere år dessverre har blitt svekket.

Vi har masse beite tilgjengelig i Norge for husdyr og kjøttproduksjon, og det er ingen som helst årsak til at vi ikke enkelt og raskt skal bli mer selvforsynt å kunne importere mindre mat. Dette vil gi oss mer og bedre næring, belaste klimaet mindre med mindre dyrking av monokultur samt frakt av plantemat som ofte fraktes langveis.

Den tradisjonelle kystfiskeren bør det også være rom for å vekke til liv. Dette er viktige næringer i små samfunn og en del av vår unike kulturarv. Det politikere og byråkrater har regulert og avlivet, kan vi deregulere og vekke igjen.

Det er ingen argument at vi må spise plantekost for hverken helse, planeten eller å leve etisk. Her vil du lære om alle fordeler for vår kropp, vår energiproduksjon, vår regenerering, vår fysiske og mentale helse, samt vår samvittighet og vår økologi ved å spise animalsk - og hvorfor vi kan gjøre dette med god samvittighet og nyte hver munnfull.

Planter er smakstilsetninger og krydder

Planter er fantastisk som smakstilsetninger og som tilbehør. Vi må nyttiggjøre oss av det vi har på jorden på best mulig måte. Det betyr at vi må spise den maten som vi som art er tilpasset å spise - og det er animalsk mat. 

Vår fordøyelse er tilpasset å ta opp næring fra animalsk mat. Å fordøye kjøtt, fisk, egg og fugl har vi enzymer for i vår fordøyelsessystem. Å fordøye planter krever bakterieflora tilpasset det du spiser. Planter inneholder ufordøyelige og tungt fordøyelige næringsemner for mennesker. I tillegg inneholder planter masse antinæringsstoffer som forhindrer opptak av annen viktig næring i tarmen. Planter har også naturlige giftstoffer og virkestoffer som vi mennesker kan bruke som medisin i moderate mengder, og i en behandling av sykdomstilstander, og som ikke er til vår fordel om vi inntar daglig eller for ofte. 

 

Fokus på næringstett og næringsrikt  

Saga - Nærende Tradisjoner,  baserer seg derfor på animalsk næring og anbefaler at det er basisen i ditt kosthold. Ekte næringsrik og næringsnett kost, er ikke prosessert, behandlet og kjemisk forvandlet. Det er naturlig og alle kan fordøye det.

 

Noen kan ha utfordringer med å fordøye noen deler av ett animalsk kosthold, for eksempel melk som er kjøpt i butikken. Dette er ett helt annet produkt enn fersk melk. Det ene er næringsrikt og kan fordøyes av alle, det andre er næringsfattig i sammenligning og mange har store problemer med å fordøye det. Lær deg mer om dette i bloggen og ta kurset for å finn trygghet i kunnskapen. Se hvordan tradisjonelle kulturer og ny forskning og vitenskap sammen kan gi oss viktige svar på helse og sykdom - og koblingen til vår mat. 

Å spise animalsk - er helsefremmende, etisk og bærekraftig!

 

Ku vs laboratorie

Vi går inn i en tid der det å spise naturlig og det våre forfedre har utviklet seg gjennom å spise i utallige generasjoner blir sett på som unormalt og uetisk. Naturen i seg selv blir sett på som uetisk. Kjøttlignende produkter utvikles nå i laboratorier flere steder i verden, og pølser og burgere som er prosessert og bearbeidet fra planter til det ugjenkjennelige selges som etisk og bærekraftig. Vi blir forledet med ord som "Beyond" og "plantebasert" som om det er selvsagt at det er sunt. 

Å spise animalsk næring var en selvsagt nødvendighet for våre forfedre. I tider med sult var kjøtt, innmat, egg og melk det som berget de som var så heldige å ha husdyr. Løven vet, og jegeren visste om den kraften som var i innmat, og spiste leveren først. Å "Skumme fløten" var ett begrep som hadde mening, fordi fløte var næringsrikt og fettet verdsatt som den næringsbomben det er for vår helse. Det meste av dietten i fattige land er stivelsesrik mat som ikke er fordøyelig for mennesker. Slik som når vi spiste barkebrød i dårlige tider. Dette fører til alvorlige mangelsykdommer. Disse kommer snikende over tid, og er dermed ikke så lett å sette i sammenheng med kostholdet direkte. Studier viser at ved å bare tilføre LITT kjøtt i dietten til barn fra fattige kår, så øker skoleprestasjoner med 45%. Dette er ikke tilfeldig. 

Pirke Petter og Tradisjonskost

Kostholdet i Dyrisk er basert på Tradisjonskost-filosofien til Pirke Petter, en kostholds guru som har hjulpet mange med å forbedre sin helse ved å kutte ned på vegetabilsk mat, og spise mer næringsrik animalsk mat.

 

Animalsk mat er godt tilpasset vår fordøyelse og er mye mer næringsrikt enn plantekost. Siden vårt fordøyelsessystem lett kjenner igjen de animalske næringsemnene, kan kroppen nyttiggjøre seg enkelt av maten vi spiser som kommer fra animalske kilder.

De siste tiårene har vi blitt utsatt for massive kampanjer for å få oss til å spise mer plantekost. Spis fargerikt, spis variert, spis minst 5 frukt og grønt for dag, spis salat, spis grønt og bæsj grønt, spis bær og alger, tang og tare. Men har det ført til at vi har fått bedre helse? Er dette riktig kost for ett menneske og tilpasset vårt fordøyelsessystem?

Vegetabilsk mat er vanskelig og ofte umulig å fordøye for menneskelig fordøyelse

Plantekost inneholder mye ufordøyelig fiber og antinæringsstoffer. Det er stoffer som er giftige for dyr med bare en mage (mennesker), som hindrer næringsopptak i tarmen vår og lager betennelser/inflammasjoner. 

Våre forfedre visste dette. De konserverte plantekosten slik de hadde lært gjennom generasjoner for å kunne gjøre næringen i plantene tilgjengelig for vårt fordøyelsessystem. Denne prosessen er melkesyregjæring, og ble sett på som en alkymistisk prosess fordi den forvandlet antinæring til næring.

De senere år er det mange som har oppdaget at plantekosten har vært årsaken til mange helseplager. Å spise animalsk, eller Carnivore på engelsk, har vært redningen for mange, der leger og ernæringspersonell ikke har kunnet hjelpe. Dette fordi det sterke markedskrefter i sving for å få oss til å handle diverse plantekost og prosessert og kjemisk fremstilte matvarer.  

Tilbake til bærekraftige tradisjoner og ekte kunnskap

Det er på tide å vekke vår tradisjon til live igjen og hylle våre bønder og fiskere - og tilrettelegge slik at vi kan være ett selvforsynt samfunn i takt med naturen igjen.

 

Regenerativt landbruk gjenoppretter økosystemet, er økologisk, lagrer mer Co2 enn det slipper ut og er den tradisjonelle driften vi hadde på gårder før soya pellets, kraftfor og kunstgjødsel ble innført.

Les mer på bloggen og ta kurset for å få mer kunnskap å ta kontroll på din egen helse!

Steak
4 ukers inngående opplæring

Få daglig i 28 dager kunnskap, inspirasjon og motivasjon til å spise næringsrikt og næringstett animalsk mat. For vektnedgang, mer energi og mindre inflammasjon.  

Bli sterkere og friskere. Ta kontroll over din egen helse. 

Spørsmål og Svar

Hvor lenge er kurset tilgjengelig? 

Kurset er tilgjengelig for deg alltid, så lenge det finnes. Du kan når som helst gå tilbake til innholdet i kurset å bruke informasjonen på nytt. 

Må jeg gjennomføre 28 dager i strekk?

Nei, du tar kurset i ditt eget tempo. Det er 28 dags-moduler som er lagt opp til at du kan godt ta pause fra læringen noen dager - eller ikke gjennomføre moduler i helgen - men likevel følge de nye matvanene dine. Noen dager vil sikkert inneholde informasjon om tema som du kan noe eller mye om fra før, og noen dager vil du lære helt nye ting. Dermed er det fleksibelt hvor raskt du ønsker å gjennomføre kurset basert på ditt eget kunnskapsnivå.