Livsbok - din egen visjon

Hvordan vil du leve om 10 år? Om 5 år? Neste år? Har du tydelig for deg selv hvilke ønsker du har for din fremtid? Eller er drømmene vage og du lar deg drifte med i hverdagen mens tiden går? 

Livsbok Sanne eksempel.png

Vi har alle drømmer og ønsker for vår fremtid og vårt liv. Uansett om vi er 14 år, 40 år eller 60 år. Når man er ung er man alltid sikker på at man skal bli rik og lykkelig. Ingen planlegger vel å bli overvektig og dårlig betalt? Gifte seg med feil person? Ikke få reise på de reisene man ønsket? Ikke få jobbe med noe man trives med? At livet kan bli ett slit - det kommer som ett sjokk på mange. Og da ser vi tilbake ofte og ser at vi ikke hadde en klar og tydelig retning - en visjon. Vi manglet Fyrtårnet vårt, som skulle vise oss veien - og dermed ville gjort det mye enklere å ta beslutninger i riktig lei. 

Klar sammenheng mellom visjon og manifestasjon:

Undersøkelser viser at det er en klar og tydelig sammenheng med at de som har en tydelig definert retning og mål for sitt liv, de har en betydelig større sjans for å nå det. 

Din retning, ditt mål og dine visjoner kan du tydeliggjøre for deg selv ved å skrive de ned. Når du skriver de ned så blir de tydeligere og det knyttes følelser til de forventningene som oppstår. Dette gir motivasjon og inspirasjon. 

Motivasjon og inspirasjon vil gi deg styrke og mot til å ta nødvendige avgjørelser, forsakelser og beslutninger. Det er enkelt å gjøre den ekstra innsatsen når du vet at delmål er oppnådd og du ser målet tydelig i sikte. 

Du kan bruke flere metoder for å tydeliggjøre visjonen din. Du kan bruke ord og bilder. 

Dine mål bør være både hvem du vil være som person, hvem du vil fremstå som og hva du gjør og hva du har. For å virkelig skape deg selv i en fremtid så må du bruke visjonen aktivt. Du må FØLE den og BLI den. Det kan gjerne være hårete og. store mål, men de må være oppnåelig for deg. Hvis du lukker øynene og prøver å føle hvordan det føles at målet allerede er nådd - og du føler entusiasme, takknemlighet og rørende glede - da har du ett mål du kan identifisere deg med og er villig til å gi alt for. 

Inkludert i prisen:

I prisen du betaler for Livsbok her hos Saga - Nærende Tradisjoner så får du følgende: 

 • Tilgang til kurset med veiledning til hvordan å jobbe med din visjon - trinn for trinn

 • En mal som du skal fylle ut tekst og bilder i - som blir din Livsbok

 • En detaljert instruksjonsvideo for hvordan jobbe for å hente frem dine indre drømmer og ønsker

 • Konkrete øvelser 

 • Mot tillegg i pris: Mulighet for å sende inn din ferdige bok for å få den trykket i en fysisk utgave og få tilsendt pdf i A5 format. 

Områdene i Livsbok: 

 • Din identitet. Her er det en prosess for å gå dypere i deg selv for å beskrive din identitet tydelig. Dette vil styrke din videre prosess, fordi du da kan ha din identitet som utgangspunkt for hva du faktisk ønsker videre. Dette vil være mye enklere når du har en kjerne av din identitet tydelig for deg. Du får veiledning i hva som IKKE er en del av din identitet, men som er vanlige feil å knytte til sin egen identitet. For eksempel å identifisere seg med noe som kan bli tatt fra deg. Din kjerneidentitet er noe som du aldri kan miste. 

 • Jeg er takknemlig for: Takknemlighet er det sterkeste og viktigste våpen vi har for å føle på lykke og glede. Du vil bli veiledet til å finne alt i ditt liv du kan være takknemlig for - og lære hvordan hente fram den følelsen når som helst. 

 • Min visjon: Helhetlig oppsummert i punkter som du kan bruke som mantra og delmål. 

 • Jobb, karriere og veldedighet: Dette er punktet hvor du skal definere hva og hvordan du skal tjene penger. Det er også ett viktig punkt om hvordan du ønsker å bruke dine evner, dine kunnskaper eller noe av dine midler til ett godt formål. 

 • Lønn, inntekt og beholdning: Her skal du konkretisere hva du trenger for å kunne gjøre det du ønsker i livet. Å bli rik er ikke ett konkret mål. Å tjene 1 million innen 2023 er konkret. Å tjene 60 000 i måneden er konkret. Det kan måles og det kan strekkes etter. 

 • Hjem: Her skal du skape ett hjem for deg og dine nærmeste. Hvordan er atmosfæren her? Hus eller leilighet? Bygd eller by? 

 • Helse: Ett omfattende tema - helse er hva du tenker, hva du spiser, hvordan kroppen din fungerer, hva du trener og hva du omgir deg med i dine daglige omgivelser som påvirker deg. Du vil bli bevisst hva som skaper stress i deg og hva som trengs å endres for at du skal få bedre helse. 

 • Kjærlighet: Kanskje du vil utvikle ditt nåværende forhold i en ønsket retning? Eller kanskje er du helt singel og kan designe din drømmepartner - her er mulighetene åpenbart ubegrenset. Hvilket type forhold ønsker du? Hvordan er dynamikken mellom dere og hvordan kommuniserer dere? Og ikke minst - hva kreves det av deg selv hvis du skal tiltrekke det du ønsker? Er du glad i deg selv? 

 • Ferie, fritid og hobby: Hva er dine drømmer for din fritid? Hyttekos eller reiser? Opplevelsesreiser eller sol og strand? Hvilke lidenskaper har du som dine hobbyer og interesser? Hva leser du om? Hva lærer du om? Hvordan utvikler du deg? Hva utfordrer du deg selv med?

 • Familie, venner og sosialt liv: Ønsker du barn? Hvordan ønsker du da at familiedynamikken er hos dere? Hvordan ønsker du å være som forelder? Beskriv deg selv som den rollemodellen du ønsker å bli. Eller har du barn - og ønsker du deg ett bedre forhold til de? Hvilket forhold har du til familie og en eksisterende eller eventuell svigerfamilie? Hvem er du for de rundt deg? 

Noen vil trenge å ha fokus på ett eller to områder som hovedområder - avhengig av hvor dere er i livet så vil dette endre seg. Finn de områdene som er viktigst for deg å gjøre endringer på eller å definere klare mål for. 

Dette er en flott gave til deg selv eller noen du er glad i. Livsboken er like viktig for en på 18 år i starten av sitt voksne liv, som til en på 60 som trenger inspirasjon til endring i sitt liv. Det er sterke indre prosesser som settes i gang når man jobber seg gjennom punktene, og det kreves innsats av deg om du vil bli din beste versjon av deg selv. 

En innsats du kommer til å være glad du satte av tid til - når målene nås! 

Graduation Ceremony
Fremtid
Kos
Familie
Kjærlighet
Natur
Spire
Bygge
Mål
Opplevelser
Venner
Frihet

Så ta ett første og viktig skritt i retning av å skape ditt nye liv! Bestill i Vipps butikken til Saga - Nærende Tradisjoner på Vipps nr #564311 Tilbud på kr. 1000 nå - ordinært 1500kr